Pétanque Union Bois le Duc, 's-Hertogenbosch - Nederland

 

 

 

 

Pétanque Union Bois le Duc

 

 

 

‘s-Hertogenbosch - Nederland

 

Opgericht d.d. 6 juli 2016

Aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB)

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Organisatie

Accommodatie

Evenementen

Uitslagen

Foto’s

Spelregels

Over ‘pétanque’

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anno 2020 door sport verbonden met

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS

 

 

19 april 2024 - Opnieuw een mijlpaal in de geschiedenis van Pétanque Union Bois le Duc! De laatste elf van in totaal zestien jeu de boules-banen van onze vereniging zijn voorzien van LED-verlichting. Nu kan er op het gehele complex tot laat in de avond worden gespeeld. 🥳

 

De Edense ZZP-er Jurrian Tomassen kwam, in opdracht van LedsGoEco uit Barneveld, de LED-armaturen plaatsen op de eerder al geïnstalleerde lichtmasten. Samen met diens compagnon Daan wist hij, ondanks het straffe weer met veel wind en soms zware neerslag, met succes de installatie te voltooien. Daarbij is tevens een tweevoudig stopcontact geplaatst op de middelste van in totaal nu drie lichtmasten. Chapeau! 👍🏻

 

 

De twee nieuwe lichtmasten met LED-verlichting met op de voorste lichtmast het dubbele stopcontact.

 

Aan het einde van de dag was er nog een onverdiende tegenvaller. Net voordat het gevaarte op de aanhanger kon worden gezet brak één van de rupsbanden van de hoogwerker. Met veel creativiteit en het ‘dode gewicht’ van Voorzitter Antoon van Mil aan de giek voor een hefboomeffect, kon het apparaat toch op de aanhanger worden gemanoeuvreerd.

 

 

Soms zit het mee en soms zit het tegen … Jurrian Tomassen probeert de defecte hoogwerker op de kar te krijgen.

 

Op een later tijdstip komt LedsGoEco nu terug om ook op de laatste lichtmast een dubbel stopcontact te plaatsen. Pas dan is het werk echt voltooid.

 

 

16 april 2024 - Ook in seizoen 2024-2025 komen P.U. Bois le Duc 1 en P.U. Bois le Duc 2 weer in actie in de Nationale Pétanquecompetitie. Beide teams promoveerden het afgelopen seizoen van de 6e naar de 5e Divisie en schreven daarmee sportgeschiedenis voor ‘s‑Hertogenbosch. We stellen de teams voor het komend seizoen graag aan je voor …

 

 

P.U. Bois le Duc 1.

 

 

P.U. Bois le Duc 2.

 

Het dagelijks bestuur wenst beide teams heel veel plezier en bovenal: succes! 🥳

 

 

13 april 2024 - De eerste van in totaal zes door Bakker van Keulen gesponsorde ‘Bossche bollenmixen’ van 2024 zit erop. Afgelopen zaterdag speelden, - onder een stralende voorjaarszon met zo’n 24 graden Celsius -, vierentwintig deelnemers drie jeu de boules-wedstrijden à la mêlée. Dit alles op de zestien jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik 10, direct achter het clubgebouw van voetbalvereniging s.v. C.H.C. Iedere ronde had men daarbij zowel een andere medespeler als andere tegenstanders. Na drie rondes ontvingen de beste tien deelnemers een doos met heerlijke Bossche bollen, naar mate men hoger eindigde een grotere doos met dito inhoud.

 

Er werd sportief maar bovenal gezellig gestreden om de hoogste eer maar die was, na het spelen van de drie rondes, nog niet uit te delen. Zowel Jan van Bergen als Marco Tijl wisten namelijk hun drie wedstrijden overtuigend te winnen met maar liefst 27 punten. De wedstrijdleiding besloot daarop dat beide heren t/m 7 punten tegen elkaar moesten spelen om zo de eindrangschikking te bepalen. Daar waar Jan van Bergen vol concentratie aan deze ‘face-off’ begon liet zijn opponent Marco Tijl dit achterwege waardoor de wedstrijd in een kort tijdsbestek eenduidig werd besloten. Winnaar van de eerste ‘Bossche bollenmix’: Jan van Bergen, gevolgd door Marco Tijl en Martien van de Donk die met 3 winst en 18 punten derde werd.

 

 

De top 3 van de ‘Bossche Bollenmix’, v.l.n.r.: Marco Tijl (1e), Jan van Bergen (2e) en Martien van de Donk (3e).

 

De volgende ‘Bossche bollenmix’ vindt plaats op zaterdag 18 mei aanstaande. Ook daarvoor geldt dat iedereen kan deelnemen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn en boules zijn er voldoende beschikbaar. Aanmelden kan ter plaatse tussen 10:30 - 11:00 uur. Inschrijfgeld: € 3,00.

 

 

2 april 2024 - De eerste trainingssessie onder leiding van Hans en Rini van Woerkum was een groot succes! In totaal waren zo’n 20 deelnemers aanwezig om de fijne kneepjes van ons spel/onze sport ‘pétanque’ te leren. Over twee weken (lees: dinsdag 16 april 2024) vindt de volgende training plaats, uiteraard opnieuw op onze buitenbanen gelegen aan De Fuik 10 in ‘s‑Hertogenbosch. Iedereen mag (geheel vrijblijvend) deelnemen en het maakt niet uit of je wel of niet lid bent van Pétanque Union Bois le Duc. De accommodatie is geopend vanaf 19:00 uur, de training start om 19:15 uur. Voor meer informatie, klik hier voor de folder van de ‘P.U. Bois le Duc academie’.

 

 

Foto ter illustratie: Rini van Woerkum geeft uitleg tijdens een jeu de boules-clinic.

 

 

1 april 2024 - Met ingang van vandaag heeft Pétanque Union Bois le Duc nieuwe openingstijden. En nee, dit is geen 1 april-grap! 🙂 Klik hier voor meer informatie.

 

Voor alle activiteiten geldt: introducees zijn van harte welkom!

 

 

 

 

27 maart 2024 - Ter afsluiting van het winterseizoen en daarmee het binnen spelen in Ammerzoden, vond er vanavond in Boulodrome L’Ammerzo een onderling toernooitje plaats tussen een tiental spelers van Jeu de Boules-vereniging L’Ammerzo en een evenzo groot aantal spelers van Pétanque Union Bois le Duc. Vijf vooraf samengestelde doubletten van iedere vereniging gingen de sportieve strijd met elkaar aan in een gezellige en uiterst sportieve ambiance. Door een wat late start (20:00 uur) werd wel besloten maar twee wedstrijden te spelen.

 

De avond werd gewonnen door het Bossche doublet bestaande uit John Pol en Hans van Woerkum. Zij wisten beide wedstrijden te winnen met maar liefst 23 pluspunten. Een evenzo eervolle plaats was er voor het Ammerzodense doublet bestaande uit Annie Pijnenburg en Henk van der Loo Jr. met 2 winst en 17 pluspunten. 🥳

 

 

V.l.n.r.: Henk van der Loo Jr., Annie Pijnenburg, Hans van Woerkum en John Pol.

 

Vanaf heden wordt er alleen nog maar op de buitenbanen van Pétanque Union Bois le Duc gespeeld, aan De Fuik 10 in ’s‑Hertogenbosch. Onder het kopje ‘Accommodatie’ lees je precies wanneer de vereniging is geopend. Voel je vrij om eens een keer geheel vrijblijvend langs te komen en mee te spelen. Boules zijn er voldoende te leen en er is altijd wel iemand die je welkom heet.

 

 

26 maart 2024 - Terwijl Rini van Woerkum en Antoon van Mil drie groepen met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium ’s‑Hertogenbosch ontvingen voor hun tweede en laatste jeu de boules-clinic waren Diny Buise - van Roosmalen en Corrie van Mil - de Looijer hard in de weer om de scorebordjes schoon te maken. Het resultaat mag er zijn, ze blinken gewoon! 🥳

 

 

Corrie van Mil - de Looijer (links) en Diny Buise - van Roosmalen (rechts) maken de scorebordjes schoon.

Op de achtergrond verzamelt de eerste groep met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium ’s‑Hertogenbosch zich.

 

 

25 maart 2024 - ‘In beweging met autisme’, een programma van het sportloket van de Vughtse Reinier van Arkel deed deze maand tweemaal de jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc aan. Na een kennismaking/jeu de boules-clinic op 5 maart jl. op locatie in Vught, heette bestuurslid en trainer Rini van Woerkum op maandag 11 en maandag 25 maart jl. de deelnemers aan het programma welkom op de accommodatie van Pétanque Union Bois le Duc. Daar werd, ondanks het wat matige weer, met groot enthousiasme een aantal wedstrijden gespeeld.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Een vervolg is al gepland want op vrijdag 16 mei as. wordt er opnieuw een jeu de boules-clinic georganiseerd, wederom in Vught en ditmaal met ondersteuning van zowel Rini van Woerkum als Voorzitter Antoon van Mil.

 

 

24 maart 2024 - Vanaf dinsdagavond 2 april aanstaande vindt er om de twee weken een training plaats op de jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc. Trainers Hans en Rini van Woerkum brengen ervaren maar ook onervaren spelers dan de technische maar ook tactische kneepjes bij van het spel/de sport ‘pétanque’, zoals het spel met de ijzeren ballen officieel heet.

 

 

De training begint om 19:15 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend wordt een oefenwedstrijd gespeeld om het geleerde in praktijk te brengen. Deelname aan de trainingen is gratis en boules zijn er voldoende te leen. Zo kun je heel laagdrempelig en vrijblijvend kennismaken met het spel/de sport maar ook met de vereniging. Om 19:00 uur is de zestien jeu de boules-banen tellende locatie aan De Fuik 10, direct gelegen achter het clubgebouw van voetbalvereniging s.v. C.H.C., geopend. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt je ter plaatse aanmelden. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Archieffoto 8 september 2023: trainer Rini van Woerkum geeft uitleg.

 

 

23 maart 2024 - Persbericht.

 

P.U. BOIS LE DUC WACHT OP UITNODIGING WETHOUDER VAN DER SLOOT

 

Wie had dat gedacht, net twee jaar na de officiële opening van Pétanque Union Bois le Duc. Dat er überhaupt twee competitieteams konden worden samengesteld was al een klein wonder op zich, tenslotte is het grootste deel van de Bossche jeu de boules-vereniging recreatief ingesteld. Maar, gedreven door de trainingen die vanaf het moment van opening al worden gegeven, heeft een grote groep spelers zich toch aangemeld voor de Nationale Pétanquecompetitie 2023‑2024. Na een schifting door trainers Hans en Rini van Woerkum werden twee teams op papier gezet. Het eerste team werd gevuld met zeer ervaren spelers en het tweede team met noem het ‘de nieuwe lichting’. Het doel van de vereniging: tenminste met het eerste team promoveren van de 6e naar de 5e Divisie van de competitie maar ook zorgen voor een meer ervaren tweede team.

 

In de geschiedenis van onze fraaie Brabantse hoofdstad was er nog geen officiële bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond aangesloten vereniging binnen haar gemeentegrenzen, laat staan een team dat zou kunnen promoveren binnen een officiële bondscompetitie. Het is daarom extra bijzonder dat nu, - na de veertiende en tevens laatste speeldag van de Nationale Pétanquecompetitie 2023-2024 -, niet alleen het eerste team van P.U. Bois le Duc kampioen is geworden maar ook het tweede team. Waar P.U. Bois le Duc 1 al twee speeldagen voor het einde van de competitie geheel ongeslagen haar promotie naar de 5e Divisie had veiliggesteld deed P.U. Bois le Duc 2 dit op de allerlaatste speeldag, uit tegen PV Le Château in Wijchen. Alleen winst van P.U. Bois le Duc 2 tegen de Wijchenaren zou handhaving bovenaan de ranglijst en daarmee promotie naar de 5e Divisie betekenen, precies wat gebeurde door de 5-3 overwinning.

 

 

Oprichter en Voorzitter Antoon van Mil is beretrots: “Het tweede team is samengesteld uit onervaren spelers maar het zijn wel mensen die elkaar goed liggen en in die hoedanigheid een echt team zijn gaan vormen. Een goede teamgeest is vaak doorslaggevender dan de kwaliteiten van de individuele speler en dat blijkt wel!” Nog veel trotser is Van Mil op het feit dat deze verenigingsleden, zowel die van het eerste als het tweede team, historie schrijven. “Hoe gaaf is het dat we als kersverse vereniging zo scoren!? We schrijven lokale sportgeschiedenis en daar is ons gehele bestuur ontzettend trots op.” Of er een soort van huldiging komt moet nog worden bepaald. Van Mil hoopt eigenlijk op een uitnodiging van Wethouder Van der Sloot om ‘zijn teams’ eens in het zonnetje te zetten. “Dat is gelijk een goede gelegenheid het belang van ons spel/de sport pétanque onder de aandacht te brengen en de noodzaak van een binnenaccommodatie toe te lichten.” De vereniging heeft voor de competitie noodgedwongen uit moeten wijken naar een jeu de boules-hal in Ammerzoden daar ze zelf geen hal heeft maar dat is niet het grootste belang. Van Mil doelt met name op de toenemende vergrijzing en de toegankelijkheid van het spel/de sport voor met name ouderen. “Nederland vergrijst,” vervolgt Van Mil, “Een accommodatie waar met name ouderen het hele jaar kunnen spelen is van groot belang voor de vitaliteit van deze groep en hun sociale contacten. Door het laagdrempelige spel stimuleren we beweging en strijden we indirect tegen vereenzaming.” Het is duidelijk dat Pétanque Union Bois le Duc niet louter sportief maar bovenal sociaal wil ondernemen en middenin de maatschappij wil staan.

 

Team

Speelschema en uitslagen

Eindstand

P.U. Bois le Duc 1

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6004

P.U. Bois le Duc 2

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6003

 

 

19 maart 2024 - De toekomst van Nederland trad vandaag aan op onze banen voor een jeu de boules-clinic. Zo’n 75 jongvolwassenen van het Stedelijk Gymnasium ’s‑Hertogenbosch namen, verdeeld over drie groepen, deel aan de door Rini van Woerkum en Antoon van Mil begeleide clinic.

 

Na een zeer korte uitleg door beide heren mocht de jeugd los en met elkaar de strijd aangaan om als eerste bij 13 punten te komen. Dat deden zij overigens uiterst geanimeerd maar er werd steeds feller gespeeld waarbij de sportiviteit gelukkig hoog in het vaandel bleef.

 

 

Op dinsdag 26 maart as. staat de tweede sessie gepland en de organisatie van Pétanque Union Bois le Duc kijkt ernaar uit! 😊

 

 

18 maart 2024 - Met ingang van 1 april 2024 heeft Pétanque Union Bois le Duc nieuwe openingstijden. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de toevoeging van de woensdagmiddag. Als deze middag een succes wordt dan komt er misschien nog een ochtend of middag bij, dit hangt natuurlijk sterk af van het animo. De nieuwe reguliere openingstijden zijn als volgt …

 

Maandagavond

19:00 - 23:00 uur

(starten om 19:15 uur)

 

Woensdagmiddag

13:00 - 17:00 uur

(starten om 13:15 uur)

 

Donderdagavond

19:00 - 23:00 uur

(starten om 19:15 uur, verplichte mix)

 

Zondagmiddag

13:00 - 17:00 uur

(starten om 13:15 uur)

 

Trainingen

Met ingang van 2 april 2024 wordt er iedere twee weken getraind. Klik hier voor meer informatie.

 

 

LET OP: voor alle reguliere speeldagen maar ook de trainingen

geldt dat introducees van harte welkom zijn! 😊

 

 

 

Wees op tijd!

 

Voor de actuele openingstijden ga je naar de sub-pagina ‘Accommodatie’ van onze website.

 

 

16 maart 2024 - “Geef nooit op!”, is een kreet die je in de sportwereld vaak hoort. Dat geldt ook voor P.U. Bois le Duc 2. Nadat twee weken geleden de koppositie in de 6e Divisie - Poule 6003 van de Nationale Pétanquecompetitie 2023‑2024 werd weggegeven, ‑ dit door verlies tegen Boekel ‑, moest er worden gewonnen om in de race voor het kampioenschap te blijven. De top vijf van de competitie staat namelijk zo dicht bij elkaar dat bij een uitglijder de gehele rangschikking door elkaar gaat. Het was dus erop of eronder, uit tegen PV Boules de Boeuf 4 in Oss.

 

Op de keiharde en daardoor zeer moeilijke banen in Oss ging P.U. Bois le Duc 2 meer dan voortvarend aan de slag. In de eerste van in totaal drie speelronden werden alle drie de doubletten gewonnen (13‑10, 13‑7, 13‑10). Wat een vliegende start!

 

PV Boules de Boeuf 4 was echter niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven en toonde haar tanden in de tweede en tevens triplet‑ronde. Het Ossche team wist overtuigend te winnen met 2‑13, dit ten koste van Johan de Koning, Kevin Lankes en Gwenda Kok - Tijl. Gelukkig voor de Bosschenaren had het triplet Ruud van Hintum, Marco Tijl en Inge Boonzaaijer de wind in de zeilen en wist het overtuigend te winnen met 13‑6. Hiermee werd de voorsprong vergroot naar 4‑1 en hoefde P.U. Bois le Duc 2 nog maar één wedstrijd te winnen om de dagzege veilig te stellen.

 

Wat het Bossche team op dat moment nog niet wist, dat wisten de spelers van het eerder al gepromoveerde P.U. Bois le Duc 1 wel. Zij speelden namelijk uit in Schijndel (7‑1 winst) waar op dat moment PV Wij Liggen 5, de koploper van de competitie, op achterstand stond tegen Boekel (3‑2). Er moest echter nog een groot aantal wedstrijden worden gespeeld en dus besloten de verenigingsgenoten niets te communiceren naar de teamleden van P.U. Bois le Duc 2, dit om hen niet extra onder druk te zetten.

 

In de derde ronde, opnieuw in doublet, zette P.U. Bois le Duc 2 alles op alles om de winst veilig te stellen en dat deed het maar met twee moeizame overwinningen. Het doublet Ruud van Hintum / Marco Tijl wist, evenals het doublet Kevin Lankes / Elly Smit, met 13‑10 te winnen. Met de omgekeerde cijfers moest het doublet Johan de Koning / Gwenda Kok - Tijl haar meerdere erkennen in de Ossenaren (10‑13). Eindstand: 6‑2 in het voordeel van de Bosschenaren.

 

Wat men niet wist was dat in Schijndel de Boekelnaren hun plannen om te winnen hadden doorgezet. PV Wij Liggen 5 verloor daar met 3‑5 waardoor P.U. Bois le Duc 2 opnieuw de ranglijst in de 6e Divisie - Poule 6003 aanvoert, dit met nog één allesbeslissende wedstrijddag te gaan.

 

 

V.l.n.r.: Ruud van Hintum, Marco Tijl, Gwenda Kok - Tijl, Kevin Lankes,

Elly Smit, Johan de Koning en Inge Boonzaaijer.

 

Op zaterdag 23 maart as. is de laatste speeldag van de Nationale Pétanquecompetitie 2023‑2024. P.U. Bois le Duc 2 heeft haar promotie naar de 5e Divisie dan zelf in de hand, uit tegen PV Le Château 5 in Wijchen. P.U. Bois le Duc 1 speelt, louter als formaliteit, thuis in Ammerzoden tegen JdB-vereniging 't Veer 1 uit Raamsdonkveer.

 

Team

Speelschema en uitslagen

Actuele tussenstand

P.U. Bois le Duc 1

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6004

P.U. Bois le Duc 2

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6003

 

 

14 maart 2024 - Ondanks hun relatief jonge leeftijd hebben ze samen met gemak meer dan 50 jaar speelervaring: Ruud van Hintum (38) en Dennis Pol (41). Beide heren spelen sinds hun jeugd pétanque en kwamen meermaals uit op hoog Nederlands niveau. Even zolang nemen ze al deel aan talloze (inter‑)nationale toernooien en landelijke competities. Met regelmaat spelen beiden nog samen met onze Voorzitter (Antoon van Mil) met wie zij in 2016 bij notariële akte Pétanque Union Bois le Duc oprichtten.

 

 

Voorzitter Antoon van Mil overhandigt een bos bloemen aan Notaris Mr. Thijs Kampschöer.

Penningmeester Dennis Pol (links) en Secretaris Ruud van Hintum (rechts) kijken toe.

 

Echter nog in het jaar van oprichting werden de plannen de vereniging uit te bouwen in de ijskast gezet, dit omdat de beoogde accommodatie niet mocht worden gebruikt. Zie nieuwsarchief 2016 - 2019. In 2020 werd, op initiatief van Voorzitter Antoon van Mil, de ‘slapende’ vereniging nieuw leven ingeblazen waarbij Ruud van Hintum direct de rol van Penningmeester op zich nam. Dennis Pol’s rol werd destijds overgenomen door Harm Schilders.

 

Eind 2023 besloot Ruud van Hintum, na goed overleg met de overige bestuursleden, diens werkzaamheden over te dragen aan voornaamgenoot Ruud van Noort. Nog in dezelfde bestuursvergadering werd op aangeven van de Voorzitter besloten om beide medeoprichters te benoemen tot de eerste ereleden van de vereniging.

 

 

De officiële huldiging van Ruud van Hintum en Dennis Pol vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel. Hier ontvingen zij uit handen van Voorzitter Antoon van Mil een bos bloemen en een oorkonde.

 

 

V.l.n.r.: Ruud van Hintum, Voorzitter Antoon van Mil en Dennis Pol.

 

 

De door Ruud van Hintum en Dennis Pol ontvangen oorkondes.

 

 

14 maart 2024 - Gerhard van Keulen, mede‑eigenaar van Bakker Van Keulen heeft toegezegd om de komende vijf jaar (lees: 2024 t/m 2028) de ‘Bossche bollenmix’ te blijven sponsoren met hun heerlijke Bossche bollen. Gerhard, hartelijk dank voor deze fantastische sponsoring! 🥳

 

 

Pétanque Union Bois le Duc organiseert ieder jaar zes keer de ‘Bossche bollenmix’. Dit zijn open jeu de boules-toernooitjes waar à la mêlée wordt gespeeld (mix). Hierdoor is individuele deelname mogelijk, boules zijn er voldoende ter beschikking. Of je nu wel of geen speelervaring hebt doet er niet toe, iedereen mag deelnemen: van jong tot oud, met of zonder speellicentie. De inschrijfkosten bedragen € 3,00. Voorinschrijving is niet nodig want je kunt je ter plaatse aanmelden. Voor meer informatie klik hier of op de onderstaande afbeelding.

 

 

 

14 maart 2024 - Er is niets beter dan het inhuren van een echte professional, iemand die verstand heeft van zaken en dermate kundig is dat een installatie in één keer goed wordt afgewerkt. Zo ook in het geval van Rick Paanakker, eigenaar van RP Loodgieters & Installatie. Hij kwam de lekkende koperleiding van de wasbak van onze vereniging opnieuw afwerken. De gebruikte snelkoppeling bleek niet meer goed vast te zitten.

 

 

Rick Paanakker (links) en een zeer gelukkige Voorzitter Antoon van Mil (rechts) na de gedane arbeid.

 

Zoals een echte vakman betaamt, kostte het Rick Paanakker slechts vijf minuten om het euvel te verhelpen. Een nieuw stukje koperleiding en een snelkoppeling in combinatie met vakmanschap deden hun werk. Zo kunnen  de leden van onze vereniging nu, na wekenlang met vuile handen de baan af gemoeten te hebben, hun handen weer heerlijk fris wassen.

 

 

 

2 maart 2024 - Het was niet de allerbeste dag in de geschiedenis van Pétanque Union Bois le Duc. Ok, de dag was dan wel relatief warm en erg zonnig, toch ging er van alles mis.

 

Het begon al ’s morgensvroeg toen Voorzitter Antoon van Mil zo omstreeks 07:15 uur de monteurs van Transportbedrijf Bosch Hedel B.V. ontving. Zij kwamen in opdracht van het Barneveldse LedsGoEco de twee nieuwe lichtmasten plaatsen (maar nog niet afstellen voor wat betreft de lampen). Helaas bleken de verkeerde beugels te zijn geleverd waardoor het niet mogelijk was de LED-armaturen te plaatsen en direct mee naar boven te brengen. Noodgedwongen werden daarom alleen de kale masten geplaatst, iets wat beide heren in een mum van tijd en naar grote tevredenheid van onze Voorzitter voor elkaar hadden.

 

 

De middelste van de drie masten wordt op

zijn plek gemanouvreerd.

 

 

Ouderwets handwerk is soms nog steeds nodig.

 

Met behulp van een minigraver wordt

de mast overeind gezet.

 

 

Herstel van het straatwerk en afstorten

van de binnenzijde van de mast met zand.

 

 

Ondanks de modderige ongrond kon de minigraver

toch op de positie van de mast komen.

 

 

Het graven van het gat en het stellen van mast

was letterlijk aanmodderen.

 

 

Het resultaat van de noeste arbeid, twee masten wachtend op een verdere afwerking.

 

Op een later tijdstip worden alsnog de LED-armaturen geplaatst en afgesteld, de planning van LedsGoEco zit er bovenop. Laten we hopen dat de levering van de juiste materialen dit keer niet al te lang op zich laat wachten.

 

Nog wat humeurig van de deels geslaagde installatie van de lichtmasten trok onze Voorzitter vol goede hoop naar Boekel om daar P.U. Bois le Duc 2 aan te moedigen. In hun strijd om het behoud van de koppositie in de 6e Divisie - Poule 6003 moest het Bossche team winnen van Jeu de Bouckles 2.

 

 

In de eerste ronde ging P.U. Bois le Duc 2 moeizaam van start: er werd slechts één uit drie doubletwedstrijden gewonnen (13‑9, 4‑13, 8‑13), dit met een 1‑2 achterstand tot gevolg. De Bosschenaren lieten zich echter niet kennen en zinden op sportieve wraak in de tweede ronde, dit keer in tripletvorm.

 

Het eerste triplet werd overtuigend gewonnen (13‑5) waardoor de tussenstand gelijk op 2‑2 kwam en de spanning van de ontmoeting direct terug was. Jammer genoeg was dit van korte duur want het tweede triplet ging evenzo snel verloren (2‑13) waardoor het team opnieuw tegen een achterstand aankeek: 2‑3.

 

Na goed overleg werd de teamsamenstelling voor de derde en tevens laatste doubletronde aangepast, dit om de kansen op de dagwinst of een minstens een gelijkspel te vergroten. Dit leek direct te resulteren want het doublet Tijl - Boonzaaijer wist uiterst effect te winnen met de hoogst mogelijke score (13‑0!). Dit bracht de tussenstand op 3‑3 en een gelijkspel, of zelfs de winst, werd hierdoor potentieel mogelijk. Ondanks hun goede start wist het damesteam Smit - Tijl niet bij te blijven en werd er met 6‑13 verloren. Het was dus aan het team De Koning - Pachen een gelijkspel te bewerkstelligen. Ondanks een ruime achterstand vocht dit doublet zich erg sterk terug in de wedstrijd. Echter op het moment suprême werd een cruciale tactische fout gemaakt waardoor het dertiende en beslissende punt van de tegenstander te lang bleef liggen. Wat gezien de goedgemaakte achterstand een kleine stunt leek te worden ontaarde daardoor helaas in een evenzo grote deceptie: 10‑13. Met dit verlies kwam de eindstand op 3‑5 in het voordeel van de Boekelnaren.

 

Daar op hetzelfde moment de op dat moment nummer twee van de tussenstand, PV Wij Liggen 5 uit Schijndel, wel wist te winnen heeft P.U. Bois le Duc 2 haar koppositie verloren en staat het nu tweede in de tussenstand. Met nog twee wedstrijddagen voor de boeg zal het voor promotie naar de 5e Divisie daardoor afhankelijk zijn van het resultaat van anderen en moet er in ieder geval beide keren worden gewonnen.

 

Op zaterdag 16 maart as. komt P.U. Bois le Duc 2 weer in actie, dan uit in Oss tegen PV Boules de Boeuf 4. Op diezelfde datum speelt P.U. Bois le Duc 1 in Schijndel tegen PV Wij Liggen 4, deze ontmoeting is louter formaliteit daar het Bossche team het kampioenschap al heeft behaald nog voor het einde van de competitie.

 

Team

Speelschema en uitslagen

Actuele tussenstand

P.U. Bois le Duc 1

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6004

P.U. Bois le Duc 2

Speelschema & uitslagen

6e Divisie - Poule 6003

 

 

1 maart 2024 - De directeur van Locked Safe Holland, Marcel Theunissen, kwam persoonlijk op locatie om de door hem gesponsorde SKG**-gekeurde Puck Keysafe-sleutelkluis te monteren. Daarbij werd hij gadegeslagen door stagiair Olivier van Wijk, die als schone zaak had de installatiewerkzaamheden te filmen. Deze sleutelkluis is namelijk nieuw in het assortiment van het gerenommeerde Zaltbommelse beveiligingsbedrijf en dus werd er meteen een instructievideo opgenomen voor later gebruik. Zo zorgt Locked Safe Holland dat haar kwaliteit zeer hoog blijft.

 

 

Marcel Theunissen tekent de grondplaat voor de sleutelkluis af. Stagiair Olivier van Wijk kijkt lachend toe.

 

Cineast Paul Verhoeven is er niets bij! Stagiair Olivier van Wijk maakt een video terwijl Marcel Theunissen uitlegt wat men een volgende keer precies moet doen.

 

Na montage van de sleutelkluis nam Voorzitter Antoon van Mil deze officieel in gebruik, dit door de sleutel van de LED-lichtmasten erin te plaatsen. Daarna vond de officiële overdracht plaats, die werd bekrachtigd door een handdruk met Marcel Theunissen. Locked Safe Holland, bedankt! 🥳

 

 

De sleutel van de LED-lichtmasten hangt in de sleutelkluis.

 

Marcel Theunissen (l) overhandigt de sleutelkluis aan Voorzitter Antoon van Mil (r).

 

 

 

Klik op het gewenste jaar hieronder om de gearchiveerde nieuwsberichten te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB): 3035

Kamer van Koophandel: 66425654

RegioBank: NL80 RBRB 0200 4914 82

 

 

Privacybeleid