Pétanque Union Bois le Duc, 's-Hertogenbosch - Nederland

 

 

 

 

Pétanque Union Bois le Duc

 

 

 

‘s-Hertogenbosch - Nederland

 

Opgericht d.d. 6 juli 2016

Aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB)

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Bestuur

Accommodatie

Evenementen

Uitslagen

Foto’s

Spelregels

Over ‘pétanque’

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anno 2020 door sport verbonden met

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS

 

 

6 oktober 2021 - Met een zeer uitgebreide presentatie heeft het 4-koppige bestuur van Pétanque Union Bois le Duc vandaag de door haar uitvoerig uitgewerkte plannen gepresenteerd aan de tientjesleden. Deze tientjesleden zijn (met name) buurtbewoners die, door hun voortijdige aanmelding, te kennen hebben gegeven volwaardig verenigingslid te willen worden van de jeu de boules-vereniging op het moment dat de accommodatie met 16 door LED-verlichte jeu de boules-banen zal worden gerealiseerd.

 

De gegeven presentatie werd uiterst positief ontvangen door de aanwezige tientjesleden. Om die reden zal het bestuur de ingeslagen koers voortzetten met als uiteindelijk doel de accommodatie, samen met het bestuur van s.v. C.H.C., op zaterdag 5 maart 2022 sportief te openen.

 

Het is overigens nog steeds mogelijk jezelf als tientjeslid te registreren, dat doe je hier.

 

 

 

5 oktober 2021 - Losse setjes boules, iedere jeu de boules-vereniging heeft ze wel ergens liggen. Vaak liggen de boules los in grote bakken of anders in van die logge houten kisten. Nou, bij ons niet! 😉

 

Met dank aan Engels Logistiek heeft Pétanque Union Bois le Duc de beschikking over luxe kunststof koffers uit hun E‑line-serie, voorzien van een trolley. Top spul, gemaakt van duurzaam kunststof en voorzien van een schuimvulling.

 

Engels Logistiek, dank voor jullie sponsoring! 😊

 

 

 

 

 

20 september 2021 - Sponsoring, in welke mate ook, is van zeer groot belang voor veel verenigingen. De inkomsten wegen vaak maar net op tegen de uitgaven dus voor zoveel mogelijk zaken worden er sponsors gezocht. Zo ontdekte Voorzitter Antoon van Mil dat er bij het presentatiescherm in het verenigingsgebouw van Stichting Ouwestomp geen lange HDMi-kabel lag waarop bijvoorbeeld een laptop kan worden aangesloten. Hij ging dus op zoek naar een sponsor en vond deze in Allekabels.nl. Dit online bedrijf heeft maar liefst > 170.000 kabels en elektronica-artikelen in haar assortiment waaronder de gezochte en inmiddels door hen gesponsorde 10 meter lange HDMi-kabel. Allekabels.nl, dank voor jullie sponsoring!

 

 

Allekabels.nl: > 170.000 kabels en elektronica-artikelen.

 

 

11 september 2021 - Vandaag vond de officiële overhandiging plaats van de door LEDdirect.nl gesponsorde LED-breedstralers. Voorzitter Antoon van Mil van Pétanque Union Bois le Duc overhandigde de lampen aan Jeroen Stam, Voorzitter van Stichting Ouwestomp. De vrijwilligers van Stichting Ouwestomp installeren de verlichting zodat de boulers, met ingang van dinsdag 14 september as., ook op de komende herfst- en winteravonden kunnen blijven spelen.

 

 

V.l.n.r.: Antoon van Mil en Jeroen Stam. Op het bijgebouw op de

achtergrond zie je één van de LED-breedstralers die al is geïnstalleerd.

 

 

V.l.n.r.: Antoon van Mil en Jeroen Stam.

 

 

5 september 2021 - Vandaag kwam ons tientjeslid Vera Beunk - Veeken in actie tijdens het 'Zegenwerptoernooi' van JBC 't Dupke in Sint-Michielsgestel. 🙂 Eén van haar tegenstanders: een ander tientjeslid van Pétanque Union Bois le Duc, Oly Sathia.

 

Wie er gewonnen heeft? Dat is niet belangrijk. De zon scheen en men had lol, dat is wat telt! 😉

 

 

V.l.n.r.: Oly Sathia en Vera Beunk - Veeken op de banen van JBC ’t Dupke.

 

 

 

1 september 2021 - Vandaag kwamen ze binnen, de 2 door LEDdirect.nl gesponsorde LED-breedstralers. 😊 We gaan tenslotte langzaamaan richting de herfst en het wordt steeds vroeger donker waarmee het spelen van jeu de boules op dinsdagavonden, op een onverlicht terrein, natuurlijk erg lastig wordt. Om die reden is onze vereniging op zoek gegaan naar geschikte maar bovenal gratis LED-breedstralers. Als nieuwe vereniging zitten we tenslotte nog niet ruim bij kas.

 

 

Zie hier het resultaat van onze zoektocht: 2 door LEDdirect.nl gesponsorde 100Watt LED-breedstralers

(= 750Watt halogeen). Fantastisch dat LEDdirect.nl ons zo belangeloos helpt! 😊

 

Stichting Ouwestomp zal de verlichting realiseren, op een lantaarnpaal die ze nog hebben liggen. Daar wij de verlichting na verhuizing naar de nieuwe accommodatie niet nodig hebben, schenken we die aan de veteranenorganisatie. Zij houden er dan een mooi verlicht parkeerterrein aan over.

 

Doel is voor het einde van deze maand (lees: september) de baan-/terreinverlichting ‘up and running’ te hebben.

 

 

25 juli 2021 - Een eerste ietwat bescheiden succes voor Pétanque Union Bois le Duc in de competitieve sfeer. Voorzitter Antoon van Mil heeft, samen met tientjeslid Hans van Woerkum, beslag weten te leggen op de 3e plaats van het ‘Thuisblijverstoernooi’ van P.C. Dommels Boeleke uit het Brabantse Dommelen door 4 uit 4 wedstrijden te winnen. Gefeliciteerd heren! 😊

 

 

V.l.n.r.: Antoon van Mil en Hans van Woerkum op de banen van P.C. Dommels Boeleke.

 

 

14 juli 2021 - In het licht van het EK Pétanque 2022 dat over 1 jaar wordt gespeeld op de Bossche Parade, vond precies op ‘le quatorze Julliet’ de finale plaats tussen de winnaars van de 4 Bossche wijktoernooien. De finale was een goede representatie van het doel van de wijktoernooien, namelijk het bevorderen van sociale cohesie door mensen uit hun isolement te halen d.m.v. een laagdrempelige sport. Hierbij werden jong en oud samengebracht en ontstonden nieuwe contacten en vriendschappen.

 

Ondanks dit nobele streven werd er tijdens de finale fanatiek doch uiterst sportief gestreden om de hoogste eer. Wie zou er namens zijn of haar wijk ‘Bossche Boules 2021’ winnen!? Deze eer viel te beurt aan Corrie van Mil - de Looijer die namens De Schutskamp, over 3 speelronden, 1e werd met 3 gewonnen wedstrijden met +29 punten. Zij werd op de voet gevolgd door André Abdoella, uitkomend voor ’s‑Hertogenbosch Zuid, met slecht 2 punten minder. De 3e plaats ging eveneens naar De Schutskamp: Gerard van der Loo wist 3 wedstrijden te winnen met +20 punten.

 

 

Team ‘De Schutskamp’ met v.l.n.r. Hans van Woerkum, Corrie van Mil - de Looijer,

Gerard van der Loo en John Kuijpers.

 

Dat er behoefte is aan een officiële jeu de boules-vereniging is tijdens het evenement meer dan duidelijk geworden. Pétanque Union Bois le Duc wil in deze behoefte voorzien en timmert hard aan de weg om haar eigen accommodatie op het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C. te realiseren (16 banen). De vereniging kent, tegen de stroom van de Corona-pandemie in, binnen een paar maanden tijd al een ledenbestand van ruim 80 personen en dit aantal groeit gestaag.

 

Steun ons om onze plannen te bewerkstellingen en wordt ook tientjeslid. Kijk hier voor meer informatie of kom eens vrijblijvend langs op dinsdagavond of zaterdagmiddag. 😊

 

 

8 juli 2021 - Het geeft een wat weemoedig gevoel maar het zit erop. 😐 Met het gooien van de laatste boule in de 3e speelronde van het laatste wijktoernooi op de locatie ’s‑Hertogenbosch Zuid zitten de wijktoernooien van ‘Bossche Boules 2021’ er officieel op. De laatste finalisten zijn bekend, ook zij spelen woensdagavond 14 juli 2021 vanaf 19:00 uur voor de hoogste eer op de Bossche Parade. Dit zijn de laatste kampioenen:

 

 

Criteria t.b.v. bepaling eindstand:

 

·       Alleen spelers die van de in totaal 12 wedstrijden (lees: 4 avonden) tenminste 6 wedstrijden hebben gespeeld dingen mee naar een finaleplaats.

·       Bij winst (lees: het is 13 of men staat na 30 minuten voor) krijgt een speler 3 wedstrijdpunten, bij gelijkspel 2 wedstrijdpunten en bij verlies 0 wedstrijdpunten.

·       Winnaar namens de wijk is hij/zij met het hoogste aantal wedstrijdpunten.

·       Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het gemiddelde aantal saldopunten per wedstrijd bepalend.

 

 

7 juli 2021 - Het 4e en laatste wijktoernooi voor de locatie Hondsberg (Rosmalen) is gespeeld en de finalisten zijn bekend. De volgende personen treden op woensdagavond 14 juli 2021 aan voor de finale van ‘Bossche Boules 2021’ die plaatsvindt op de Parade (start 1e finalewedstrijd: 19:00 uur). Kom je hen ook aanmoedigen!? 😉

 

 

Jan van den Broek kan helaas de finale niet bijwonen, in zijn plaats is Mecheline Heijmans gevraagd deel te nemen daar zij op de 5e plaats is geëindigd. Mecheline is echter ook verhinderd en dus zal Theo Craane (6e plaats) zich nu gaan meten met de finalisten van de andere wijken.

 

Criteria t.b.v. bepaling eindstand:

 

·       Alleen spelers die van de in totaal 12 wedstrijden (lees: 4 avonden) tenminste 6 wedstrijden hebben gespeeld dingen mee naar een finaleplaats.

·       Bij winst (lees: het is 13 of men staat na 30 minuten voor) krijgt een speler 3 wedstrijdpunten, bij gelijkspel 2 wedstrijdpunten en bij verlies 0 wedstrijdpunten.

·       Winnaar namens de wijk is hij/zij met het hoogste aantal wedstrijdpunten.

·       Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het gemiddelde aantal saldopunten per wedstrijd bepalend.

 

 

6 juli 2021 - Ook voor de locatie De Hambaken zit ‘Bossche Boules 2021’ erop voor wat betreft de wijktoernooien. Vandaag vond het 4e en laatste wijktoernooi plaats en kon de eindstand worden opgemaakt. De volgende personen nemen op woensdagavond 14 juli 2021 namens De Hambaken deel aan de finale die plaatsvindt op de Parade (start 1e finalewedstrijd: 19:00 uur). Supporters zijn van harte welkom! 😊

 

 

Vera Beunk ‑ Veeken is jammer genoeg door ‘prettige omstandigheden’ verhinderd, zij neemt daardoor niet deel aan de finale. In haar plaats is de nummer 5, Ad Schellekens, opgeroepen maar ook hij kan niet aanwezig zijn. Het is daarom aan de nummer 6, Jan Rovers, om de eer van De Hambaken hoog te houden.

 

Criteria t.b.v. bepaling eindstand:

 

·       Alleen spelers die van de in totaal 12 wedstrijden (lees: 4 avonden) tenminste 6 wedstrijden hebben gespeeld dingen mee naar een finaleplaats.

·       Bij winst (lees: het is 13 of men staat na 30 minuten voor) krijgt een speler 3 wedstrijdpunten, bij gelijkspel 2 wedstrijdpunten en bij verlies 0 wedstrijdpunten.

·       Winnaar namens de wijk is hij/zij met het hoogste aantal wedstrijdpunten.

·       Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het gemiddelde aantal saldopunten per wedstrijd bepalend.

 

 

5 juli 2021 - Vandaag vond het 4e en tevens laatste wijktoernooi in De Schutskamp plaats. De volgende personen mogen namens deze wijk op woensdagavond 14 juli 2021 uitkomen tijdens de finale van ‘Bossche Boules 2021’ die plaatsvindt op de Parade (start 1e finalewedstrijd: 19:00 uur). Iedereen is welkom dus kom kijken naar deze kanjers! 😊

 

 

Criteria t.b.v. bepaling eindstand:

 

·       Alleen spelers die van de in totaal 12 wedstrijden (lees: 4 avonden) tenminste 6 wedstrijden hebben gespeeld dingen mee naar een finaleplaats.

·       Bij winst (lees: het is 13 of men staat na 30 minuten voor) krijgt een speler 3 wedstrijdpunten, bij gelijkspel 2 wedstrijdpunten en bij verlies 0 wedstrijdpunten.

·       Winnaar namens de wijk is hij/zij met het hoogste aantal wedstrijdpunten.

·       Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het gemiddelde aantal saldopunten per wedstrijd bepalend.

 

 

30 juni 2021 - Met ingang van zaterdag 3 juli 2021 spelen we op het terrein van Stichting Ouwestomp aan de Fuik 9 in ’s‑Hertogenbosch. Dit terrein ligt op ongeveer 300 meter van de jeu de boules-baan aan de Kooikersweg die tot dusver diende als onze uitvalsbasis.

 

 

Saillant detail: vanaf het terrein bij Stichting Ouwestomp kijken we uit op het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C. en de locatie waar Pétanque Union Bois le Duc zich definitief wil vestigen.

 

Op de nieuw locatie hebben we 6 aaneengesloten banen met een lengte van 13 x 2,5 meter. Dit biedt ons de mogelijkheid om meer mensen tegelijkertijd te ontvangen maar ook om samen te spelen in plaats van uit te waaieren naar andere banen in de buurt.

 

Op de locatie van Stichting Ouwestomp is koffie, thee, frisdrank, etc. verkrijgbaar. Een kopje koffie kost maar liefst € 1,00: daar kom je in de horeca zogezegd niet mee weg! 😊

 

 

En als je dan na het drinken van teveel koffie naar het toilet moet: ook dat kan. 😉

 

Op zaterdagmiddag spelen we gewoon vanaf 13:30 uur zoals je gewend bent. Het verzamelen en inspelen vindt plaats tussen 13:00 en 13:30 uur. Kom je later, geen probleem: doe je de partij erop mee. Vanaf dinsdagavond 13 juli as. spelen we ook doordeweeks daar. Start 19:30 uur, aanwezig en inspelen tussen 19:00 en 19:30 uur. Tot die tijd wordt er op dinsdag even niet gespeeld, dit ook i.v.m. 'Bossche Boules 2021' waarvoor overigens nog steeds kan worden ingeschreven. 🙂

 

 

De oude locatie aan de Kooikersweg (l) en de nieuwe locatie aan de Fuik 9 (r).

 

 

14 juni 2021 - Onder het toeziend oog van de Wethouder Werk en Inkomen, Zorg, Erfgoed & Sport - de heer Huib van Olden -, heeft vandaag de officiële aftrap plaatsgevonden van ‘Bossche Boules 2021’. Het primaire doel van het evenement is het bevorderen van de sociale cohesie en mensen samen te brengen door middel van (laagdrempelige) sport.

 

 

De officiële opening van de 'Bossche Boules 2021' werd verricht door

Wethouder Werk en Inkomen, Zorg, Erfgoed & Sport - de heer Huib van Olden.

 

De organisatie (sociaal evenementenbureau More2Win en Pétanque Union Bois le Duc) kan terugkijken op een zeer succesvolle eerste avond waaraan door 40 deelnemers uit alle lagen van de bevolking werd deelgenomen op de jeu de boules-banen aan De Eendenkooi (De Schutskamp) in ‘s‑Hertogenbosch.

 

Ga naarUitslagen’ om de resultaten van de wijktoernooien tot dusver te bekijken. Klik hier om de tijdens de wijktoernooien gemaakte foto's te bekijken.

 

Inschrijven voor de ‘Bossche Boules 2021’ is nog steeds mogelijk! Ga naar www.bosscheboules.nl en meld je aan. 😊

 

Let op: de locatie 's-Hertogenbosch Zuid zit al helemaal vol.

 

 

 

9 mei 2021 - Ineens belde een journalist van het Brabants Dagblad onze Voorzitter. Of hij in de rubriek ‘De stad van …’ zou willen komen te staan. Mooi, opnieuw een welkome promotie voor onze vereniging en de sport ‘pétanque’! 😊

 

Artikel Brabants Dagblad – Kerkwijk Cross

 

 

29 april 2021 - Met ingang van zaterdag 1 mei as. is het voornemen om wekelijks en geheel vrijblijvend, met de tientjesleden en eventuele geïnteresseerden in Pétanque Union Bois le Duc, een balletje te gooien. Doel is het verkrijgen van het clubgevoel onder de tientjesleden maar ook om geïnteresseerden de kans te bieden mee te spelen om zodoende de sport én de mensen van onze vereniging te leren kennen, dit natuurlijk in de hoop dat men lid wordt als onze accommodatie bij s.v. C.H.C. is gerealiseerd. 😉

 

Als uitvalsbasis dient de jeu de boules-baan in het speelpark aan de Kooikersweg, gemarkeerd met ‘A’ op de afbeelding hieronder. Daar omheen liggen in een straal van 100 meter nog eens 3 banen. Net iets verder ligt een 4e baan, aan de Baksvelstraat. Voldoende speelruimte dus.

 

Wil je meedoen?

Dat kan! Vanaf zaterdag 1 mei as. spelen we dus iedere week. We verzamelen ons tussen 13:00 uur en 13:30 uur op baan ‘A’. Zodra er voldoende spelers zijn wordt er opgegooid en gaat iedereen naar een baan. Na iedere ronde verzamelen de spelers zich weer bij baan ‘A’ om opnieuw op te gooien en te bepalen wie de medespelers en tegenstanders voor het volgende spel zijn. Zo speel je steeds met maar ook tegen anderen, wel zo uitdagend!

 

Er is geen sanitaire gelegenheid. Drinken dien je zelf mee te nemen, net als goede zin uiteraard. 😉

 

 

😷 Let op: we verwachten uiteraard dat iedereen zich houdt aan de 1,5 meterregel. Dit moet kunnen gezien de aard van onze sport en de ruime ligging van de banen. 😷

 

 

7 april 2021 - Het promotieballetje rolt langzaam maar gestaag. 😊 De eerste grote media-aandacht in de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

 

Bossche Omroep (@BosscheOmroep) | Twitter

 

 

27 maart 2021 - Ondanks de gure en zeer striemende wind werd er vandaag voor het eerst een door Pétanque Union Bois le Duc georganiseerde jeu de boules-clinic georganiseerd. Deze clinic vond plaats op de gemeentelijke jeu de boules-baan aan de Kooikersweg in woonwijk De Schutskamp, gelegen naast het speelpark en hemelsbreed op zo'n 250 meter van de locatie waar Pétanque Union Bois le Duc zich uiteindelijk zal vestigen, namelijk het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C.

 

 

Voor meer foto’s en een satellietoverzicht, klik hier.

 

Als het weer het toelaat wordt er vanaf nu iedere zaterdag vanaf 13:00 uur op de jeu de boules-baan aan de Kooikersweg gespeeld. Iedereen kan deelnemen, er zijn altijd extra boules aanwezig. Je bent van harte welkom! 😊

 

 

19 maart 2021 - In aanloop naar het Europees Kampioenschap Pétanque in 2022 op de Bossche Parade werkt het sociaal evenementenbureau More2Win uit Eindhoven sinds kort ook samen met Pétanque Union Bois le Duc. Het evenement, de sport en de plek geven aanleiding om een nijpend maatschappelijk vraagstuk aan te pakken: groeiende eenzaamheid en beperkte sociale contacten, vooral onder ouderen. De Corona-crisis heeft deze problematiek alleen maar versterkt en veel kwetsbare ouderen lijden hieronder. Jeu de boules, bij uitstek een sociale en kleinschalige activiteit, wordt in dit maatschappelijke programma het centrale middel om mensen samen te brengen. Om via plezier en beweging nieuwe contacten te leggen en deze duurzaam te borgen op de plekken waar die het belangrijkste zijn: in de wijken van Noord‑Brabantse steden. More2Win werkt in deze opdracht samen met onder andere het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Gemeente ’s‑Hertogenbosch, BrabantSport, de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), Team TOC en sinds kort dus ook met Pétanque Union Bois le Duc.

 

 

In de zomer van 2021 gaat More2Win samen met Team TOC, de Gemeente ’s‑Hertogenbosch en Pétanque Union Bois le Duc verschillende wijktoernooien draaien. De pilots zullen plaatsvinden in 4 verschillende wijken in de Bossche stad, waaronder: Graafsewijk, Kruiskamp/Schutskamp, Zuid en Centrum Hondsberg (Rosmalen). De wijktoernooien vinden plaats in de maand juni, waarna de finale op de Parade in ’s Hertogenbosch plaatsvindt.

 

Met de lessons learned zullen in 2022 in meerdere Noord‑Brabantse steden wijktoernooien plaatsvinden. In de weken voorafgaand aan de EK Pétanque 2022 organiseert More2Win verschillende kleinschalige jeu de boules-toernooien (Bossche Boules) in de wijken. Jong, oud, heel sportief, minder sportief, kwetsbaar, minder kwetsbaar: iedereen in de wijk kan meedoen! Jeu de boules is een laagdrempelige sport en voor iedereen geschikt. In vele wijken liggen al vaste jeu de boules baantjes die zo gebruikt kunnen worden. Door middel van deze activiteiten wil More2Win bestaande vriendschappen in de wijk versterken, maar vooral ook nieuwe vriendschappen laten ontstaan. De winnaars van de wijktoernooien mogen tijdens de EK Pétanque 2022 hun finales op het grote podium van de Parade in ‘s-Hertogenbosch spelen.

 

Mede dankzij het BrabantSport Fonds wordt het mogelijk gemaakt om de Bossche Boules in de wijken van de overige Noord‑Brabantse (B5) steden te organiseren. Door gebruik te maken van bestaande structuren van buurtmedewerkers tijdens de wijktoernooien, zoals buurtsportcoaches, houden we er rekening mee dat het Bossche Boules-toernooi ook na de EK Pétanque 2022 jaarlijks zal blijven terugkeren. Hiermee draagt het evenement bij aan een inclusief en vitaal Noord‑Brabant: samen sterker door sport.

Het BrabantSport Fonds heeft de ambitie om Noord‑Brabant gelukkiger te maken door sport te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken. Het fonds is een unieke samenwerking tussen de provincie en het Noord‑Brabantse bedrijfsleven.

 

 

11 maart 2021 - De samenwerking tussen s.v. C.H.C. is vanaf nu ‘officieel’ te noemen. Het bestuur van de voetbalvereniging heeft ingestemd met de door Pétanque Union Bois le Duc opgestelde samenwerkingsovereenkomst waarin de dagelijkse operationele zaken en afspraken omtrent de samenwerking tussen beide verenigingen staan omschreven. Weer een fraaie mijlpaal op weg naar de realisatie van de accommodatie!

 

 

8 maart 2021 - De door OBUT gesponsorde jeu de boules-sets zijn binnen! 12 stuks, netjes voorzien van een inscriptie en, als verrassing: een enorme doos met buutjes. Merci OBUT!!! 😊

 

 

 

18 februari 2021 - De meest bekende leverancier van jeu de boules, OBUT, sponsort de praktische start van onze vereniging door het ter beschikking stellen van 12 sets officiële wedstrijd jeu de boules in allerlei maten en gewichten. Hiermee kunnen we onze nieuwe (jeugd‑)leden meteen met het juiste materiaal ons fraaie spel leren. De sets worden ook gegraveerd (‘PU01’ t/m ‘PU12’) zodat we ze door de tijd gezien niet zomaar kwijtraken.

 

Un grand merci à vous …

 

 

 

 

15 december 2020 - 'Denk groot maar blijf bescheiden' is het motto van onze vereniging. Initieel hadden we plannen te starten met 10 buitenbanen maar, in goed overleg met onze sportieve partner s.v. C.H.C., gaan we voor 16 buitenbanen voorzien van LED-verlichting. In 2021 moet het allemaal gaan gebeuren ... 😊

 

 

De 16 buitenbanen gepositioneerd naast het clubgebouw,

het terras en het hoofdvoetbalveld van s.v. C.H.C.

 

 

12 december 2020 - Wij wensen jou en jouw naasten fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2021. Hopelijk wordt het een jaar waarin we elkaar weer kunnen zien en knuffelen zonder erbij na te hoeven denken! 😊 #staysafestayathome

 

 

 

8 november 2020 - Op zoek naar een NJBB-licentie? Met ingang van 1 januari 2021 is het mogelijk een lidmaatschap aan te gaan bij onze vereniging. Klik op de afbeelding hieronder om meer te weten te komen over een betaalbaar(!) lidmaatschap bij Pétanque Union Bois le Duc!

 

 

 

4 november 2020 - De 2 weken durende periode waarin men bezwaar kon maken tegen de aansluiting van onze vereniging bij de NJBB zit erop. De NJBB heeft geen bezwaren ontvangen en vanaf vandaag is Pétanque Union Bois le Duc dan ook officieel aangesloten bij de NJBB waarbij verenigingsnummer 3035 werd toegewezen.

 

 

 

16 oktober 2020 - De tekeningen van de jeu de boules-banen zijn gemaakt en de uitvragen naar de diverse aannemers zijn verstuurd. Er is nu even wat tijd om andere en wat minder belangrijke zaken uit te werken zoals het bord dat bij de accommodatie moet komen.

 

 

 

30 september 2020 - Vandaag heeft er een eerste (virtueel) overleg plaatsgevonden tussen de Gemeente 's-Hertogenbosch en de voorzitters van respectievelijk s.v. C.H.C. en Pétanque Union Bois le Duc. In dit overleg is de samenwerking tussen de verenigingen besproken. De voorgestelde samenwerking werd door de gemeente zeer enthousiast ontvangen en vormt voor beide verenigingen een positieve stimulans hun samenwerking verder vorm te geven en fase 1 hiervan op te starten. Deze fase omhelst de realisatie van 10 buitenbanen direct rondom de kantine van s.v. C.H.C.

 

 

Concepttekening fase 1: de realisatie van 10 buitenbanen.

 

 

15 september 2020 - Vandaag is de dag dat het zogezegd 'echt los gaat' voor de sport 'pétanque' in de Gemeente 's‑Hertogenbosch: we hebben een accommodatie gevonden!!!

 

Eén van de oudste voetbalverenigingen van 's‑Hertogenbosch, - het aan de Fuik gevestigde s.v. C.H.C. -, heet ons van harte welkom op hun terrein. Na eerder zeer constructief overleg tussen de besturen van beide verenigingen heeft gisterenavond ook de Algemene Ledenvergadering van s.v. C.H.C. haar goedkeuring voor een samenwerking gegeven.

 

 

Beide verenigingen zetten in op een lange-termijn relatie. De vrije ruimte op de locatie van s.v. C.H.C. is groot genoeg voor zowel binnen- als buitenbanen. Voor nu wordt, wat in de planvorming 'Fase 1' heet, opgestart: het realiseren van 10 buitenbanen rondom de fraaie kantine van s.v. C.H.C.

 

Wordt vervolgd ...

 

 

 

9 september 2020 - Met gepaste trots stellen wij onze 3e sponsor aan jullie voor: het in Hedel gevestigde Stukadoorsbedrijf Van Mil B.V.

 

Dit van oorsprong Ammerzodense familiebedrijf is opgericht door Frik van Mil, een fervent bouler en tevens grondlegger van de Ammerzodense Jeu de Boules-vereniging L'Ammerzo. Diens zoon Jan-Michiel heeft het familiebedrijf destijds overgenomen en verder uitgebouwd naar de succesvolle onderneming die het anno 2020 is.

 

 

Alle medewerkers van Stukadoorsbedrijf Van Mil B.V. zijn ervaren vakmensen. Ze zijn opgeleid voor stukadoor of afbouwmedewerker en volgen met regelmaat trainingen en bijscholingen om met de nieuwste technieken en producten te kunnen werken.

 

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte/kennismaking: www.vanmilstukadoors.nl.

 

 

5 september 2020 - Al tientallen jaren is Notaris mr. Thijs Kampschöer een trouwe sponsor van de Nederlandse jeu de boules-sport. Zo heeft hij in 2007 belangeloos gestalte gegeven aan de oprichting van P.V. Hatalle (Hedel) en in 2012 sponsorde hij de oprichting van P.V. Vualli (Well, Gld. - opgeheven). In 2016 werd in zijn kantoor te Ammerzoden Pétanque Union Bois le Duc, - de 1e officiële jeu de boules-vereniging van 's‑Hertogenbosch - opgericht.

 

Nu, ruim 4 jaar later, sluit hij zich opnieuw bij ons aan als sponsor. Dank voor het opnieuw getoonde vertrouwen!

 

 

Onder de rook van het schitterende kasteel van Ammerzoden is al bijna tweehonderd jaar het notariskantoor gelegen. Via hun website krijgt u een eerste indruk van het kantoor maar ook de medewerkers van Kampschöer & Verroen notarissen.

 

Voorop staat de persoonlijke aandacht voor u als cliënt. Het notariële rechtsgebied is juridisch ingewikkeld en raakt vele gebieden van uw dagelijks leven. Samenwonen of trouwen, het kopen van een huis, het starten van een eigen bedrijf, wie worden uw erfgenamen … Het zijn allemaal praktische vragen met grote juridische en fiscale gevolgen. Kampschöer & Verroen notarissen kan u hierin als deskundige bij uitstek begeleiden en adviseren zodat voor u alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

 

De traditionele kwaliteiten als betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en rechtszekerheid staan na bijna twee eeuwen nog fier overeind. Kampschöer & Verroen notarissen gaat anderzijds wel met de tijd mee door een modern kantoor, goede automatisering en hoge opleiding van zijn medewerkers.

 

Juridische taal is nodig voor rechtzekerheid maar is voor niet-juristen vaak moeilijk te lezen. Daarom probeert Kampschöer & Verroen notarissen zijn akten, brieven en adviezen zo duidelijk mogelijk te schrijven. Bovendien kunt u altijd een (gratis) toelichting krijgen op de conceptakten. Het is namelijk hun zorg dat in de akte precies staat wat u wilt. Zodat uw akte u beschermt als ... een kasteel!

 

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte/kennismaking: www.kvnotarissen.nl.

 

 

mr. Thijs Kampschöer

Notaris

 

mr. Marjolein Reffeltrath

Kandidaat-notaris

 

 

16 augustus 2020 - Met de goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement door de Algemene Ledenvergadering én het verkrijgen van een RegioBank-rekening is aan alle voorwaarden voldaan om de aanmelding bij de NJBB te starten. Zojuist is dan ook het aanvraagformulier voor een NJBB-lidmaatschap verstuurd.

 

 

 

14 juli 2020 - Met trots presenteren wij onze eerste officiële sponsor: het in Ammerzoden gevestigde Wonen & Welzijn.

 

 

Wonen & Welzijn is een regionaal werkende financieel dienstverlener en makelaar met adviseurs dicht bij u in de buurt. Persoonlijke benadering en een helder advies staan hoog in het vaandel. Dit omdat Wonen & Welzijn vindt dat elk financieel product voor u hun persoonlijke aandacht verdient.

 

Wonen & Welzijn is een merkonafhankelijk leverancier van financiële producten, waardoor het in staat is deze geheel voor u op maat te maken met als ultieme doel u te financieel te zoveel mogelijk te ontzorgen. Naast de producten van RegioBank adviseren en bemiddelen zij ook in producten van andere aanbieders. Behalve voor spaar- en betaalproducten: daarin bemiddelen zij exclusief voor RegioBank.

 

De Zelfstandig Adviseurs verstaan hun vak en hebben alle wettelijk vereiste diploma’s en vergunningen.

 

Voor meer informatie en/of het maken van een vrijblijvende afspraak: www.wonenenwelzijn.nl.

 

 

Het team van Wonen & Welzijn voor het kantoor aan de Voorstraat in Ammerzoden.

Gehurkt op de voorgrond (v.l.n.r.), de beide directeuren van Wonen & Welzijn:

Lennart Veldhuijzen en Chris Emans.

 

 

7 juli 2020 - Het dagelijks bestuur van Pétanque Union Bois le Duc is compleet! Klik op ‘Bestuur’ in het menu bovenaan onze website om te zien wie er gaan proberen de sport ‘pétanque’ op de kaart van ‘s‑Hertogenbosch te zetten.

 

 

 

5 juli 2020 - Met het Europees kampioenschap pétanque op komst, - dat in 2022 wordt gehouden op de Parade naast de Sint-Janskathedraal -, wordt het tijd voor een officiële jeu de boules-vereniging in ’s‑Hertogenbosch. In 2016 is hiertoe reeds een aanzet gemaakt echter strandde deze bij het toch niet beschikbaar blijken van de beoogde accommodatie bij verengingsgebouw ’t Kikkertje. De plannen tot het oprichten van de vereniging zijn daarna in de spreekwoordelijke ‘ijskast’ verdwenen.

 

Maar nu het is tijd voor actie: de sport ‘pétanque’ staat met het EK 2022 tenslotte hoog op de lokale agenda, het momentum is daar!

 

Vandaar dat Voorzitter Antoon van Mil, ondersteund door een nieuw en fris bestuur (nog in samenstelling), opnieuw energie gaat steken in het opzetten van een volwaardige vereniging inclusief een eigen accommodatie én natuurlijk zoveel mogelijk leden.

 

Blijf daarom onze website en Facebook-pagina (nu nog offline) volgen voor het laatste nieuws!

 

  

 

Sfeerimpressie van de Parade tijdens het EK 2022. Copyright: Team TOC.

 

 

24 december 2016 - Het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc wenst u fijne feestdagen!

 

 

 

20 december 2016 - Vandaag is onze Voorzitter langs geweest bij Wonen & Welzijn voor het afsluiten van de sponsorovereenkomst met Directeur Lennart Veldhuijzen. Dit gebeurde niet alleen met een pen maar uiteraard ook met een doos gebak!

 

 

V.l.n.r.: Voorzitter Antoon van Mil en Directeur Lennart Veldhuijzen.

 

 

13 december 2016 - Vandaag ontving onze Voorzitter Antoon van Mil een telefoontje van Lennart Veldhuijzen, Directeur van Wonen & Welzijn uit Ammerzoden. Wonen & Welzijn is bereid onze vereniging de komende 3 jaar te sponsoren. Fantastisch nieuws uiteraard!

 

 

Wonen & Welzijn is een regionaal werkende financieel dienstverlener en makelaar met adviseurs dicht bij u in de buurt. Persoonlijke benadering en een helder advies staan hoog in het vaandel. Dit omdat wij vinden dat elk financieel product voor u onze aandacht verdient. Wij zijn in 2003 opgericht en gevestigd in Ammerzoden. Wonen & Welzijn geeft advies in alle financiële producten en begeleid u bij het kopen en verkopen van uw woning.

 

Wonen & Welzijn kent een al ruim 20 jaar lange geschiedenis met de regionale pétanque-scene. Zo sponsorde het bedrijf eerder al Jeu de Boules-vereniging L’Ammerzo uit Ammerzoden, Pétanque-Vereniging Hatalle uit Hedel én Pétanque-Vereniging Vualli uit Well (Gld.).

 

 

V.l.n.r.: oprichter en directeur Christiaan Emans, mededirecteur/-eigenaar Lennart Veldhuijzen

en Voorzitter Antoon van Mil. Archiefbeeld van 1 november 2013 bij het beklinken van de

sponsoring voor de Wellse Pétanque-Vereniging Vualli.

 

 

23 november 2016 - Een kleine domper op de feestroes… Door een gebrek aan vrijwilligers heeft het bestuur van S.S.O.V.H. noodgedwongen de eerder gedane toezegging tot het gebruik van haar accommodatie moet intrekken. Het bleek, door een volle activiteitenagenda én een al nijpend tekort aan vrijwilligers, niet haalbaar om op woensdagavonden en zaterdagmiddagen barmedewerkers (en daarmee de beschikbaarheid van de accommodatie) te garanderen, zelfs niet als deze personen ervoor betaald zouden worden. Het bestuur van S.S.V.O.H. besloot te gaan voor kwaliteit en niet voor halve afspraken waardoor het soms wel én soms niet mogelijk zou zijn pétanque te spelen. Een duidelijke en voor het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc plausibele verklaring. Zoals bij zoveel verenigingen valt of staat het succes ervan met de beschikbaarheid en bereidwilligheid van vrijwilligers.

 

 

27 oktober 2016 - Met dank aan Marianne Jans was er vandaag voor het eerst ‘media exposure’ voor onze vereniging in de regionale krant “Brabants Dagblad”. Jammer dat ze op de redactie het verschil tussen speelkaarten van papier en jeu de boules van staal niet kennen… “Bridge???” Enfin, laten we hopen dat het ‘ultieme doel’ (= een international pétanque-toernooi op het marktplein genaamd “Parade”) desalniettemin wel uitkomt. Marianne heeft overigens haar uiterste best gedaan, aan haar lag het zeker niet.

 

 

Hopelijk is het ‘ultieme doel’ niet ‘a bridge too far’!

 

 

3 oktober 2016 - In een 1e officiële vergadering met het bestuur van onze vereniging heeft het bestuur van S.S.V.O.H. bevestigd dat hun vereniging Pétanque Union Bois le Duc welkom heet. Nadere afspraken moeten nog worden gemaakt maar we zijn zogezegd op weg!

 

 

6 juli 2016 - Vandaag was de dag waarop het allemaal begon … Vandaag werd een nieuwe pétanque-vereniging opgericht in 's-Hertogenbosch door de ondertekening van de oprichtingsakte door Notaris Mr. Thijs Kampschöer, Voorzitter Antoon van Mil, Secretaris Ruud Van Hintum en Penningmeester Dennis Pol: Pétanque Union Bois le Duc is nu officieel een feit! 😊

 

Na afloop werd dit speciale moment gevierd met een heerlijk diner bij Corrie van Mil - de Looijer in Ammerzoden (waarvoor dank!).

 

 

Voorzitter Antoon van Mil, Penningmeester Dennis Pol

en Secretaris Ruud van Hintum tekenen de

oprichtingsakte onder het toeziend oog van

Notaris Mr. Thijs Kampschöer.

 

Voorzitter Antoon van Mil overhandigt een bos

bloemen aan Notaris Mr. Thijs Kampschöer.

Penningmeester Dennis Pol (links) en Secretaris

Ruud van Hintum (rechts) kijken toe.

 

 

28 juni 2016 - Waar ligt de toekomstige speelaccommodatie van onze vereniging? Dat is lastig uit te leggen, vandaar een kleine uitleg die hopelijk wat meer duidelijkheid biedt.

 

In ’s-Hertogenbosch bevindt zich een cultureel centrum genaamd De Verkadefabriek, gelegen aan de Boschdijkstraat 45. Pal tegenover De Verkadefabriek bevindt zich de toegangspoort tot het emplacement van Strukton Rail. Hier rijd je op via de toegangspoort (die altijd openstaat) waarna je linksom draait, de toegangsweg op dat parallel langs het spoor ligt. Je rijdt dan in de richting van het centraal station en komt dan vanzelf bij verengingsgebouw ’t Kikkertje uit.

 

 

Het emplacement van Strukton Rail gezien

vanaf de Boschdijkstraat, op de hoek bij

cultureel centrum De Verkadefabriek.

 

Binnenkomst door de toegangspoort, langs het spoor

zichtbaar achter het bordje van Strukton Rail loopt de toegangsweg naar ’t Kikkertje (parallel aan het spoor).

 

 

 

 

 

De toegangsweg parallel aan het spoor,

in de richting van het centraal station.

 

De plaats van bestemming,

verenigingsgebouw ’t Kikkertje.

 

 

 

 

 

De 6 jeu de boules-banen, gezien vanaf

het terras van verenigingsgebouw ’t Kikkertje

met links zichtbaar de Boschveldweg.

 

De 6 jeu de boules-banen, gezien vanaf

het terras van verenigingsgebouw ‘t Kikkertje

met rechts zichtbaar de sporen.

 

 

 

 

 

Verenigingsgebouw ’t Kikkertje, een volwaardige

accommodatie ingericht met alle denkbare

faciliteiten (behalve binnenbanen).

 

Geschiedenisles.

 

 

 

 

 

De locatie van cultureel centrum De Verkadefabriek

en verenigingsgebouw ’t Kikkertje (bron: Google Earth).

 

 

27 juni 2016 - De datum van oprichting ligt vast! Woensdagmiddag 6 juli 2016 om 16:00 uur worden onze toekomstige bestuursleden verwacht bij Mr. Thijs Kampschöer in Ammerzoden voor de officiële oprichting van Pétanque Union Bois le Duc, dit door ondertekening van de oprichtingsakte die daarna notarieel wordt bekrachtigd.

 

 

Mei 2016 - Opnieuw is Notaris Mr. Thijs Kampschöer bereid om geheel kosteloos een pétanque-vereniging op te richten. Eerder sponsorde hij al de oprichting van Pétanque-Vereniging Hatalle uit Hedel (2007), Pétanque-Vereniging Vualli uit Well (Gld.) (2012) en nu dus de (nog te plannen) oprichting van Pétanque Union Bois le Duc in ’s-Hertogenbosch (2016).

 

 

Notaris Mr. Thijs Kampschöer ondertekent de oprichtingsakte van Pétanque-Vereniging Hatalle

op 4 oktober 2007.

 

Notaris Mr. Thijs Kampschöer ondertekent de oprichtingsakte van Pétanque-Vereniging Vualli

op 14 december 2012.

 

 

Mei 2016 - Een vereniging kan niet zonder een (goed) logo. Henk Zeitzen, lid van het 1e team van Jeu de Boules-club ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel, bood aan om kosteloos een logo voor Pétanque Union Bois le Duc te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Een logo geënt op wat in de volksmond ‘de drakenfontein’ wordt genoemd, een historische fontein pal voor het centraal station van ’s-Hertogenbosch.

 

 

Het logo van Pétanque Union Bois le Duc, ontworpen door Henk Zeitzen.

 

Net als bijv. Den Haag heeft 's-Hertogenbosch een dubbele naam. 's-Gravenhage als alternatieve aanduiding van het oudere Den Haag is gevormd naar het Bossche voorbeeld. De naam Den Bosch is ouder dan de naam 's-Hertogenbosch.

 

Ook in andere talen wordt 's-Hertogenbosch aangeduid met de vertaling ervan: ‘Bois le Duc’ in het Frans, ‘Boscoducale’ in het Italiaans, ‘Bolduque’ in het Spaans en ‘Herzogenbusch’ in het Duits. De Latijnse naam is ‘Silva Ducis’ of ‘Buscum Ducis’. Omdat de sport ‘pétanque’ geassocieerd wordt met Frankrijk is de naam ‘Bois le Duc’ gekozen.

 

 

April 2016 - Ruud van Hintum (31 jaar) en Dennis Pol (34 jaar), allebei woonachtig in ’s-Hertogenbosch én beiden zeer ervaren spelers, treden toe tot het bestuur (in oprichting). Van Hintum in de functie van Secretaris, Pol in de functie van Penningmeester.

 

 

Ruud van Hintum (Secretaris).

 

Dennis Pol (Penningmeester).

 

Voorzitter Antoon van Mil heeft inmiddels contact gehad met het bestuur van Spoorweg Sport- en Ontspanningsvereniging ’s-Hertogenbosch (S.S.O.V.H.). Het S.S.O.V.H. (opgericht in 1946) heeft een fraai verenigingsgebouw genaamd ’t Kikkertje, direct gelegen langs het spoor nét buiten het centraal station van ’s-Hertogenbosch. Van Mil kende deze accommodatie door zijn vroegere werkzaamheden in de spooromgeving en wist daardoor dat er 6 verlichte jeu de boules-banen bij het complex aanwezig zijn, onder én beschut door hoge bomen.

 

 

Verenigingsgebouw ’t Kikkertje (rechts, net buiten beeld bevinden zich de sporen).

 

Er wordt op zondagen al recreatief gespeeld bij het S.S.V.O.H. Na goed overleg met het bestuur van de vereniging kan Pétanque Union Bois le Duc vooralsnog op de accommodatie terecht op woensdagavonden en zaterdagmiddagen.

 

 

April 2016 - “Wat vreemd, er is nog geen officiële jeu de boules- of pétanque-vereniging in ’s‑Hertogenbosch,” dacht de in Ammerzoden geboren én in Well (Gld.) woonachtige Antoon van Mil (39 jaar), “En dat in één van Nederland’s grootste steden!” Daar moest wat aan veranderen vond hij en zo is het initiatief ontstaan om Pétanque Union Bois le Duc op te richten, als 1e officiële jeu de boules-vereniging van ’s-Hertogenbosch. Het doel van de vereniging is het op de kaart zetten van de sport ‘pétanque’ in ‘s-Hertogenbosch, onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) met als doel een eigen, professionele accommodatie te realiseren bestaande uit een kantine met binnen- en buitenbanen, als permanent onderkomen voor de vereniging.

 

 

Initiatiefnemer Antoon van Mil (Voorzitter).

 

Het is niet de 1e keer dat Van Mil een vereniging opricht. In 2007 richtte hij, samen met Theo van Mil en Corrie van Mil - de Looijer, de Hedelse Pétanque-Vereniging Hatalle op. Eind 2012 richtte hij in Well (Gld.) Pétanque-Vereniging Vualli op samen met Gosina Versfeld - van Baast en Corrie van Mil - de Looijer, dit om onder de bondsvlag het inmiddels fameuze “Slottoernooi” voor doubletten te kunnen organiseren. Na de lustrumeditie van het “Slottoernooi” in 2015 is Pétanque-Vereniging Vualli ontbonden. In 2020 staat het “Slottoernooi” weer op de agenda van Van Mil, vanuit welke vereniging dit toernooi dan wordt georganiseerd is nog niet bekend.

 

Van Mil is geen onbekende in de Nederlandse pétanque-scene. Voor Jeu de Boules-vereniging L’Ammerzo uit Ammerzoden organiseerde hij van 2001 tot en met 2005 tientallen toernooien waaronder 4 zeer goed gedoteerde 2-daagse internationale geldtoernooien. Sinds 2015 is hij in functie als Wedstrijdcommissaris voor de Gestelse Jeu de Boules-club ’t Dupke waarvoor hij tevens uitkomt voor het 2e team in de 3e divisie van de Nationale Pétanque-Competitie (N.P.C.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan hier onze diensten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB): 3035

Kamer van Koophandel: 66425654

RegioBank: NL80 RBRB 0200 4914 82

 

 

Privacybeleid